Hoe benen scheren?


Hoe benen scheren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Begin halfweg tijdens een warme douche zodat je haar niet te grof aanvoelt en je huid niet te bollig is.

Stap 2. Verwijder de huidschilfertjes op je benen door ze zachtjes af the schrobben met een loef spons met douchegel erop. Spoel de dode huid en zeep af.

Stap 3. Maak een schuimlaag met haarverzachter ( of douchegel) en breng het aan op je been. Begin aan je enkel en ga zo naar boven tot aan je dij en lies zodat je been helemaal bedekt is met haarverzachter.

Stap 4. Zet je voet op de rand van het bad of tegen de muur van de douche, zodat je been gebogen is en je er gemakkelijker aan kan om het te scheren. Begin aan je enkel en glijd het scheermesje tot aan je knie, oefen middelmatige druk uit ( je moet niet te hard duwen). Spoel het scheermesje af na iedere beurt.

Stap 5. Herhaal met lange opwaartse bewegingen tot je rond heel het onderste gedeelte van je been gegaan bent. Terwijl je met de ene hand het scheermesje omhoog glijd, voel je met de andere hand het pas geschoren deel van je been om na te kijken of je geen plekje vergeten hebt en er opnieuw over te gaan tot het glad is.

Stap 6. Scheer nu het bovenste van je dij, met opwaartse bewegingen. Glij je hand in verschillende richtingen over je dij om te voelen in welke richting het haar groeit. Scheer tegen de richting van de haargroei (de tegenovergestelde kant dat het haar groeit). Je moet waarschijnlijk in delen werken om alles helemaal glad te krijgen.

Stap 7. Scheer nu voorzichtig je knie. Dit is het moeilijkste gedeelte. Scheer in verschillende richtingen met gebogen knie, strek dan je knie en ga er voorzichtig nog is over. Het haar op de knie kan wat raar groeien en heeft naakte plekken.

Stap 8. Doe het zelfde met het andere been.

Stap 9. Terwijl je toch bezig bent, scheer voorzichtig de bovenkant van je voeten en tenen als ze zichtbaar behaard zijn. Onthoud juist om tegen de haargroei in te scheren en voorzichtig te zijn wanneer je over benige, onregelmatige plekken scheert.

Stap 10. Nadat je uit de douche gestapt bent, sla het teveel aan water van je benen maar droog ze niet helemaal af.

Stap 11. Terwijl de benen nog wat vochtig zijn en de poriƫn openstaan, breng een lotion aan zoals Jergens Naturally Smooth Shave Minimizing Lotion.Plaats een reactie