Hoe kom ik bij in gewicht?


Hoe kom ik bij in gewicht? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Stel je zelf een streefgewicht. Ook al is het een goed idee om te overleggen met je arts of een voedingsdeskundige, je kunt ook gebruik maken van de BMI calculatoren om je gezonde, ideale gewicht vast te stellen.

Stap 2 Ontwikkel een specifiek plan. Je moet 3500 extra calorieën binnen krijgen om 1 pond aan te komen. Uitgaande van je streefgewicht en het aantal kilo’s die je moet aankomen, kan het een aantal weken tot een paar maanden duren voordat je je doel hebt bereikt. Plan in dat je 1 tot 2 pond per week aankomt, of voeg 3500 tot 7000 extra calorieën toe per dag.

Stap 3 Eet gezond voedsel. Het betekent niet dat je cheeseburgers en donuts moet gaan eten wanneer je aan wilt of moet komen. Praat met je arts of een voedingsdeskundige om een veilig gezondheidsplan op te stellen voor je of gebruik een online programma om te bepalen wat je beste voedingspatroon is. Het dieet moet een mix zijn van van koolhydraten, gezonde vetten en proteïnen. Vermijdt lege calorieën en voedsel met weinig voedingswaarde.

Stap 4 Verhoog het vet. Tegenwoordig heeft elk soort eten een non-vet variant. Wissel je magere melk in voor 1 of 2 %, kies voor een 85% mager vlees in plaats van 99% en grijp naar gezonde vetten zoals olijfolie, amandelen en mager vlees om je calorieën op te voeren en op een veilige manier aankomen.

Stap 5 Kom in beweging. Ook al lijkt het tegenstrijdig, zowel aerobic oefeningen, zoals lopen, fietsen en zwemmen- en gewichtstraining helpen mee om je spieren op te bouwen, wat meer weegt dan vet. Regelmatig bewegen is ook goed voor de bloedvaten en het skelet, en zorgt voor een sterk hart en botten die je gezond en sterk zullen houden, ongeacht je gewicht.

Stap 6 Grijp naar proteinen. Proteïnen helpt in de opbouw en behoud van spieren. Mager vlees kalkoen en zalm maar ook eieren, noten en melk kunnen helpen om het proteïne gehalte omhoog te krijgen en gezonde spieren houden, welke nogmaals, meer wegen dan vet en kunnen helpen om op een veilige manier kilo’s aan te komen.

Stap 7 Heb geduld. Gewicht aankomen op een veilige manier, heeft tijd nodig, een planning en moeite. Het kan een tijdje duren voordat je vooruitgang kunt zien.Plaats een reactie