Hoe kan ik goud herkennen?


Hoe kan ik goud herkennen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Bekijk het metaal. Namaakgoud neigt meer geel en glanzend te zijn dan echt goud, welke meer een satijnglans heeft en minder koperkleurig is. Nepgoud imiteert soms de kleur en textuur van echt goud heel goed, maar als wat je houdt glimmend is en een heldere, citroengele glans heeft, kun je zeker ervan zijn dat het nep is.

Stap 2. Onderzoek het juweel voor aanduidingen op plateren. Als het stuk maar met goud is geplateerd, in plaats van massief goud, kun je waarschijnlijk bewijs vinden dat het laagje is versleten (tenzij het juweel vrij nieuw of van goede kwaliteit is). Kijk uit naar plaatsen waar het metaal licht opvangt met een meer zilveren glans of misschien zelfs geen glans. Kijk ook uit naar donkere plekken, waar het gouden laagje zou kunnen zijn afgewreven om een donker mat metaal te onthullen.

Stap 3. Kijk uit naar een stempel. Alle metaal dat legaal wordt verkocht in de V.S. draagt een stempel die zijn karaatwaardering aangeeft, welke de zuiverheid van het goud aanduidt; 100-procent zuiver goud, is over het algemeen niet praktisch, vanwege de zachtheid van het metaal. Sommige vervalste, dragen deze stempel ook, maar dit kan alleen waar zijn in geval van een voorberaden vervalste dan bij een eerlijk kostuumsieraad. Daarom, is deze stempel een sterke indicator dat het sieraad van echt goud is. Als je geen stempel vindt, verzeker je ervan dat het juweel geen stukjes ontbreekt waar de stempel zou kunnen zijn geweest, voordat je aanneemt dat het nep is.

Stap 4. Voer een salpeterzuurtest uit, welke een effectieve manier is waarop je imitaties kunt opmerken. Het meeste vervalste goud wordt donker van kleur, wanneer het blootgesteld wordt aan salpeterzuur.Plaats een reactie