Hoe in goud beleggen?


Hoe in goud beleggen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Bepaal waarom je in goud wilt investeren. Sommige mensen investeren in goud omdat zij dit als een veilige investering zien. Goud is uniek als ruilmiddel omdat het altijd waarde heeft, ook al stort de beurs ineen. Als jij fysiek goud in jouw kluis hebt liggen, ben je ervan verzekerd dat jij iets hebt dat nog waarde heeft.

Tip 2: Investeer in fysiek goud door munten en staven van ongemunt goud te kopen. Ongemunt goud bestaat bijna voor 100 pro cent uit puur goud en wordt meestal in hoeveelheden van 1 ons verhandeld. Een aantal landen verkopen munten van ongemunt goud met de naam van hun lokale munt. Zo verkoopt de Verenigde Staten bijvoorbeeld de American Gold Eagle. Een aantal websites verkopen ongemunt goud online.

Tip 3: Koop op de beurs aandelen van bedrijven die met goud te maken hebben. Zo is Barrick Gold (ABX) één van de grootste bedrijven in de goudmijn industrie ter de wereld. Het voordeel van op deze manier investeren in goud is dat het liquide is. Je kunt aandelen eenvoudig kopen en verkopen maar je kunt er niet noodzakelijk op rekenen wanneer de beurs onderuit gaat.

Tip 4: Aandelen kopen in de SDR Gold Trust ETF is de nieuwste en meest populaire manier om in goud te investeren. Deze ETF (Exchange-Traded Fund) werkt net als een groeifonds of een beleggingsfonds maar dan zonder de toeslagen. Het houdt de prijs van goud bij zodat jij in goud kunt investeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waar je het goud moet opbergen of over dubieuze managers van een kleine goudmijn.

Tip 5: Schaf gouden sieraden aan. Dit is misschien een aparte manier van handelen aangezien de
meeste gouden sieraden duurder zijn dan de daadwerkelijke waarde van het materiaal waarvan het gemaakt is. De uitzondering op deze regel zijn tweedehands sieraden. De meeste veilingen van een erfenis veilen een groot aantal sieraden en zijn een prima plek om gouden armbanden en ringen voor een zacht prijsje op de kop te tikken. Deze manier van handelen kost wat extra speurwerk van jouw kant omdat je de waarde van de voorwerpen moet bepalen maar het is mogelijk om een behoorlijk veel winst te behalen met het kopen en verkopen van gouden sieraden.Plaats een reactie