Hoe goud kopen?


Hoe goud kopen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Wees bekend met de vijf voornaamste manieren om in goud te investeren: tastbare munten en staven; certificaten; collectieve beleggingsfondsen in waardevolle metalen; aandelen in mijnbouw bedrijven en termijntransacties van goud en metalen.

Tip 2: Kies voor investeren in munten of staven als je vooral geïnteresseerd bent in veiligheid en diversiteit.

Tip 3: Maak onderscheid tussen tastbaar goud in twee subcategorieën: ongemunt goud en numismatiek. Ongemunte goud (of goud staven) zijn puur of bijna puur goud. Numismatieks zijn geslagen munten die vaak speciale gebeurtenissen herdenken.

Tip 4: Zoek voor zowel online als fysieke handelaren in waardevolle metalen. Zoek uit hoe lang de handelaar al zaken doet, of hij zich gespecialiseerd heeft in een bepaald marktsegment en wie zijn doelgroep is.

Tip 5: Struin alle winkels rond. De markeringen op munten en staven variëren. Een populaire keus is de maat van 1 ounce troy aangezien de makkelijk te kopen, te verkopen en op te slaan zijn.

Tip 6: Onderwijs jezelf over de numismatiek markt. Het ontwerp en de conditie van een munt kan de prijs net zo veel beïnvloeden dan het gehalte aan goud zelf.

Tip 7: Kies voor certificaten als je liever niets wilt opslaan. Een certificaat bewijst eigendom van een bepaalde hoeveelheid aan goud.

Tip 8: Denk na over aandelen en fondsen als alternatieve keuzes. Goud fondsen zijn het meest stabiel omdat ze divers zijn en beheerd worden. Aandelen zijn minder stabiel omdat je slechts in een enkel bedrijf investeert.

Tip 9: Denk voor een hoog risico/hoge winst alternatief na over termijntransacties in goud als je zeker bent over jouw vermogen om te voorspellen wanneer de waarde van goud omhoog of omlaag gaat. Termijntransacties zijn een contract om goud voor een bepaalde prijs op een bepaald tijdstip te kopen of te verkopen. Succes met deze transacties hangt volledig af van wat er met de waarde van goud gebeurd gedurende het termijn van het contract.Plaats een reactie