Hoe hulst stekken?


Hoe hulst stekken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Maak sneden aan de uiteinden van een tak waar het hout een jaar oud of jonger is. Maak vlak na de knop een rechte snee met een knipschaar waardoor er stukken van ongeveer 15 cm ontstaan.

Stap 2: Plaats de afgeknipte stukken in een reservoir met water zodat deze niet de kans krijgen om uit te drogen. Verwijder de onderste bladeren zodat het oppervlak dat je in de grond steekt schoon is..

Stap 3: Vul een plantenbak met een schone mix van 50% zand en 50% veenmos. Maak het mengsel vochtig met water en mix het mengsel totdat er geen droge plekken meer zijn en het water naar de onderkant is getrokken..

Stap 4: Prik met de achterkant van een pen gaten van 7-8 cm diep. Zorg ervoor dat de afstand tussen de gaten onderling minstens 5 cm is.

Stap 5: Steek de afgesneden takken in de gaten en stamp de aarde rond de stengels met je vingers aan om een goede contact tussen de aarde en de plant te maken.

Stap 6: Wikkel de plantenbak in een doorzichtige plastic zak om een hoge vochtigheidsgraad in stand te houden. Plaats de bak in een warme kamer met temperaturen tussen 15 en 21 graden Celsius.

Stap 7: Controleer de plantenbak wekelijks om te zien of er groeiverschijnselen te zien zijn en om te controleren of de aarde nog vochtig is. Je kunt na ongeveer vier tot zes weken verwachten dat je knoppen of nieuwe blaadjes ziet groeien.

Stap 8: Verwijder de plastic zak wanneer je deze groeiverschijnselen ziet en zet de plantenbak voor een raam waar veel zonlicht doorheen valt.

Stap 9: Verwijder voorzichtig de afsneden takken met wortels waarbij het van belang is dat je zoveel mogelijk aarde rond de wortels houdt door de plantenbak op zijn kant te zetten en met een stanley mes de takken voorzichtig te verwijderen.

Stap 10: Plaats de knipsels over naar een grotere pot gevuld met vochtige potaarde of, wanneer het lente is en het gevaar van vries voorbij is, in de tuin. Vind een plek waar de knipsels vol in het zonlicht staan en omringt zijn door vochtige aarde.Plaats een reactie