Hoe buxus verplanten?


Hoe buxus verplanten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Verwijder het onkruid in een straal van 90 cm op de plaats waar je de veelkleurige buxus gaat planten.

Stap 2. Graaf een gat dat 2.5 cm minder diep is, en 3 maal de diameter is dan de pot waar de veelkleurige buxus momenteel in staat. Schep de verwijderde aarde in de kruiwagen.

Stap 3. Meng genoeg compost of goed doorrotte mest met de aarde in de kruiwagen, zodat de compost-aarde verhouding 5% is. Het is belangrijk dat het compost goed met de aarde gemengd is.

Stap 4. Haal de buxus uit de pot en zet de wortelkluit in het gat. Het bovenste 2.5 cm gedeelte van de wortelkluit moet boven het niveau van de aarde steken.

Stap 5. Vul het gat met de compost-aarde mengeling in de kruiwagen, laat het bovenste gedeelte van de wortelkluit bloot. Stamp geen aarde aan onderaan het midden van de buxus.

Stap 6. Geef de veelkleurige buxus water tot de aarde doordrenkt is en er plasjes water staan. Wanneer het water afloopt zal je merken dat de aarde zich gezet heeft en je aarde moet toevoegen. Gewone aarde van ergens in de tuin volstaat.

Stap 7. Voeg een 7.5 cm dikke laag organisch strooisel toe aan de aarde, omring de buxus volledig met het strooisel. Strooi het enkele centimeters rondom de breedte van de wortelkluit, maar strooi het niet op het blote gedeelte van de wortelkluit.Plaats een reactie