Hoe een kamer verven?


Hoe een kamer verven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Bereid de kamer voor. Haal er zoveel mogelijk meubilair uit, en zet al de rest in het midden van de kamer. Verwijder de gordijnen, schakelaars en kunstwerken. Als je denkt dat het metaalwerk van de deur en venster het schilderen van de deuromlijsting zal belemmeren, verwijder deze dan ook. Haal de nagels uit de muur tenzij je het kunstwerk terug op dezelfde plaats zal hangen. Veeg de deuromlijsting af. Als je latex over latex verft, moet je het niet afschuren tenzij het ruw aanvoelt. Stofzuig de kamer, vooral rond de randen zodat je geen stof en tapijtvezels
in de verf krijgt tijdens het schilderen van de plinten. Veeg het stof van de plinten. Veeg stof en spinnenwebben van de muren en plafond. Leg plastiek een zeil over het meubilair.

Stap 2. Kijk de staat van alle oppervlakten na. De kans is groot dat je kleine herstellingen aan de muur zal moeten doen, zoals het opvullen van nagelgaatjes en andere. Gebruik een flexibel plamuurmes en kit (putti), smeer het goed uit zonder grote hobbels die uren nodig hebben om te drogen. Ga door heel de kamer met een vochtig doek en kitspuit en vul ieder klein gaatje op met kit. Langs de bovenkant van de plinten rond de deuromlijsting en in muurhoeken en langs het plafond. Verf vult zelfs geen haarfijne scheurtjes op. Laat alles drogen.

Stap 3. Schilder de plinten. Door eerst de plinten te schilderen zullen ze droog genoeg zijn om later bovenop de plint afplakband te plakken eens je de muren begint te schilderen. Sommige professionele schilders zullen de plinten laatst schilderen, zonder afplakband, vertrouwend op een goed borstel en vaste hand om in een mooie rechte lijn te schilderen.

Stap 4. Maak de plafondverf klaar. 3.8 liter is meer dan voldoende voor een kamer van gemiddelde grootte. Giet het in je 18 L emmer – professionele schilders gebruiken geen verfbakje. Het is niet nodig om de verfrol eerst nat te maken, dit maakt er alleen zooitje van en is tijdsverspilling. De eerste laag verf op de rol is voldoende om de rol nat te maken. Als er een licht in het midden hangt, verf dat eerst met een borstel, om borstelvegen te voorkomen. Schilder het plafond. Het is geen probleem als de verfrol over de muur hobbelt of glijd. Als je zo snel bent als een professioneel, zullen de randen nog nat zijn als je gedaan hebt. Schilder rond de randen van het plafon, zorg ervoor dat je over de strepen van de verfrol en verfdruppels.

Stap 5. Schilder de rest van de deuromlijsting terwijl je wacht dat het plafond droogt. Het is geen probleem om wat verf op de muur te morsen, zolang je er maar overgaat met de verfborstel. De reden waarom je eerst de deuromlijsting moet schilderen is omdat het bijna onmogelijk is in rechte lijn, langs de randen te schilderen nadat je de muren geschilderd hebt, zelfs als je afplakband gebruikt. Schilder minstens eerst alle randen.

Stap 6. Plak de plinten af. Als je hand niet vast genoeg is om in een rechte lijn langs de rest van de deuromlijsting te schilderen, plak dit dan ook af, samen met het plafond als je moet. Gebruik blauwe gemakkelijk verwijderbare afplakband om te voorkomen dat je de pas geschilderde verf eraf trekt, druk het stevig naar beneden met je vingers terwijl je dit doet.

Stap 7. Doe eerst een laag met de borstel, ga dan verder met de verfrol. Dit voorkomt dat de vegen van de borstel rond de randen zichtbaar zijn. Gebruik de 18 L emmer om je verfrol in te rollen, zorg ervoor dat alle verf goed gemengd is. Tussen de beurten kijk nog is of je geen oneffenheden op de muren ziet. Herstel het vlug en ga geef het een eerste laag alvorens aan de tweede verfbeurt te beginnen. Wacht tot de verf droog is voor je het afplakband eraf trekt en de kamer terug in orde zet.Plaats een reactie