Hoe een kamer groter doen lijken?


Hoe een kamer groter doen lijken? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Probeer ingebouwde legplanken. Rekken en ingebouwde opslagplaatsen voor boeken, of beeldende kunst en andere decoraties zullen minder ruimte in beslag nemen.

Tip 2. Maak gebruik van je bovenste muren. Een andere manier om een kamer groter te laten uitzien is door rekken of decor dichtbij het plafond te gebruiken. Door alles te laten op ooghoogte sluit de hele kamer in. Terwijl wanneer spullen geplaatst worden boven ooghoogte zal het de ogen aantrekken om bovenop te kijken, waardoor de ruimte groter zal lijken.

Tip 3. Gebruik spiegels. De gedachte om spiegels te gebruiken voor decoratie schrikt sommigen af, maar je hebt geen spiegels van muurlengte of vloerlengte nodig om een beeld te geven van een grotere kamer. Kleine en smaakvolle spiegels of reflecterende oppervlakten kunnen helpen een kamer groter te laten uitzien zonder dat je komt aan de stijl.

Tip 4. Verlicht de kamer. Verlichte ruimtes zijn grotere ruimtes. Kies voor een lichtere kleur en decoratie voor een groter uitziende kamer. Eenvoudig en strategisch gelegen verlichting zal ook helpen de kamer op te fleuren.

Tip 5. Vermijd onoverzichtelijkheid met snuisterijen. Verwijder rommel en je zal verrast zijn hoe groot een kleine kamer eruit kan zien.

Tip 6. Overweeg lange gordijnen voor de lengte en brede gordijnen voor de breedte. U kunt uw kamer niet vergroten met gordijnen, maar het kan er wel groter uitzien. De juiste venster verhouding kan uw kamer maken of breken. Gebruik lange gordijnen die de vloer bereiken om een kamer op te fleuren of brede gordijnen of panelen voor de breedte.

Tip 7. Ga mee met onafgebroken kleuren. Dat betekent niet dat de hele kamer dezelfde kleur moet hebben. Probeer het concept van de kamer te houden op een kleur die met elkaar te maken heeft. Scherpe, ruwe afbrekingen in kleuren kan het laten lijken op een ingeloten en kleine kamer.Plaats een reactie