Hoe een feest organiseren?


Hoe een feest organiseren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Maak een besluit over de datum, het tijdstip, het thema en de gastenlijst voor jouw feest. Het besluiten van het thema van jouw feest helpt je met richten op en organiseren tot in het fijnste detail. De verschillende seizoenen, vakantie gevoel, sport, boeken of favoriete spellen zijn allemaal mogelijke ideeën voor een thema.

Stap 2: Besluit of je wel of niet spelletjes wilt organiseren. Je kunt als ondersteuning spelletjes te organiseren indien het feestje ingetogen aanvoelt.

Stap 3: Verstuur uitnodigingen naar je gasten of bel hen zo’n twee weken van te voren op.

Stap 4: Maak de keuzen tussen een diner aan tafel, lopend buffet of gewoon hapjes en snacks. Besluit welk eten en drinken je wilt opdienen en of je wilt koken, gebruik wilt maken van een bezorgdienst of een cateraar in wilt huren.

Stap 5: Maak een lijst van alle spullen die je nodig hebt voor je feestje zoals bijvoorbeeld tafels, stoelen, bestek en servetjes. Plan van te voren waar je de tafels en stoelen wilt neer zetten en houd ruim tijd over om alles te versieren. Stel vast hoe je alles gaat versieren.

Stap 6: Koop alles wat je nodig hebt qua eten, spullen en versieringen zo’n 3 dagen van te voren zodat het voedsel niet vergaat. Als je kookt, oefen dan van te voren de recepten die je op je feestje gaat opdienen. Maak het huis een dag van te voren schoon en let extra goed op de badkamers.

Stap 7: Meng je tussen het feestgedruis en reageer niet overdreven op de rotzooi. Geniet juist!Plaats een reactie