Hoe aardappelen planten?


Hoe aardappelen planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Wacht tot de lente voordat je je aardappelen plant. Aardappelen houden van koel weer en zullen het het best doen als ze onder de juiste omstandigheden worden geplant. Optimale condities
vinden plaats wanneer de aarde een temperatuur heeft bereikt van 7 graden.

Stap 2 Verkrijg de aardappelzaadjes ongeveer één tot twee weken voordat de condities optimaal zijn voor het planten.

Stap 3 Begin het kiemproces door de zaadjes in je huis op een warme en zonnige locatie te plaatsen. De temperatuur op deze locatie moet ongeveer 15 tot 21 graden zijn.

Stap 4 Snij het aardappelzaadje in meerdere zaadjes door een scherp mes te gebruiken. Elk zaadje hebben en moet ongeveer 2 bij 2 centimeter zijn. Laat de zaadjes 24 uur liggen.

Stap 5 Verbouw je aarde door de aarde te mixen met compost en door al het overbodige puin zoals stenen te verwijderen. Hierdoor zullen je aardappelen hun wortels de grond in kunnen sturen.

Stap 6 Plaats de aardappelzaadjes in een stuk grond van ongeveer 30 bij 30 centimeter. Zorg ervoor dat je de zaden in de grond plaatst met het oog kijkend naar boven, zodat je aardappel richting de oppervlakte kan groeien.

Stap 7 Bouw een heuveltje aarde en bedek de aardappel met muls. Je mulsheuvel moet ongeveer 15 centimeter diep zijn.

Stap 8 Geef het heuveltje regelmatig water en voeg elke keer extra muls toe rond de basis wanneer de plant 15 centimeter gegroeid is.Plaats een reactie