Hoe een haagbeuk planten?


Hoe een haagbeuk planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Graaf met een schep een gat van op zijn minst tweemaal de diameter van de wortelkluit van de haagbeuk en op zijn minst een aantal voet dieper dan de diepte van het reservoir waarin deze staat. Wrik de bodem aan de onderkant van het gat los zonder de bodem te verwijderen. Schep een aantal voet van de losse aarde terug naar de bodem en voeg organisch meststof toe zoals oud mest of aarde dat is bewerkt door aardwormen.

Stap 2: Til voorzichtig de haagbeuk op zijn kant en schuif deze uit zijn reservoir. Maak de zijkanten van de wortelkluit los zodat deze niet meer de plant omringen. Hierdoor wordt naar buiten kerende wortel penetratie gestimuleerd.

Stap 3: Plaats de haagbeuk rustig aan in het gat en voeg indien nodig aarde onder de wortelkluit toe zodat de aarde boven de wortelkluit op gelijke hoogte is met het omringde aarde. Draai voorzichtig de boom in het gat om te bepalen welk uitzicht kant van de boom je prefereert.

Stap 4: Schep de aarde rond de wortelkluit terug zodat het gat volledig is gevuld met aarde. Stamp met je voeten de grond rond de wortelkluit aan en voeg meer aarde toe als de luchtgaten inklappen.

Stap 5: Gebruik een schep om een ondiepe cirkelvormige schacht op de uitlek lijn en op zijn minst een voet van de stam af.

Stap 6: Giet voorzichtig water in de schacht en de aarde het water volledig opnemen. Als het water erg snel opgenomen wordt door de aarde, vul dan deze schacht weer met water. Houd de nieuw geplaatste boom nauwlettend in de gaten om er voor te zorgen dat de aarde altijd vochtig is maar nooit meer dan een aantal centimeter onder water staat.Plaats een reactie