Hoe een haag planten?


Hoe een haag planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Bereid het gebied waar je gaat planten voor. Verwijder al het onkruid en verbeter een slechte bodem door koeienmest of kunstmest te gebruiken. Maak de grond goed vochtig en laat daarna de bodem voor een week met rust voordat je de loofbehoudende heggen planten gaat planten.

Stap 2: Maak een keuze welke loofbehoudende plant of planten je wilt gebruiken voor de heg. Als je meer dan één soort loofbehoudende plant in de heg plant, is de kans kleiner dat ziekte en ongedierte alle planten in de heg uitroeit. Een aantal goede keuzes voor heggen planten zijn: hulst bomen (kan verschillende klimaten groeien en in allerlei maten verkrijgbaar), buks bomen (met een breed blad dat het gehele jaar door aan de boom blijft) en de taxus struik die het hele jaar door naalden draagt en schaduw kan verdragen. Wanneer je je planten kiest, houd dan rekening met het klimaat, of het gebied schaduwrijk of juist zonnig is, of je wilt dat de heg snel of juist langzaam groeit en het uiteindelijke doel van de heg.

Stap 3: Plant de heggen planten dicht genoeg bij elkaar zodat deze een dichte massa van bladeren en stammen vormen. Een vuistregel is om elke plant in de heg een meter van elkaar te plaatsen. Kleinere planten kunnen dichter bij elkaar geplant worden. Breng een strooisel laag aan op de bodem om onkruid te voorkomen en de bodem vochtig te houden. De beste tijd om planten met een wortelkluit en brede altijd groene bladeren en coniferen te planten is gedurende de maand Maart alhoewel heggen planten gedurende de maanden Oktober en Maart geplaatst kunnen worden.

Stap 4: Begiet de heggen planten nadat deze zijn geplant doorgrondig. Houd de heg het hele eerste jaar door goed gewaterd.

Stap 5: Knip de heg het eerste jaar dat deze geplant is bij maar let erop om hier rustig aan mee te doen totdat de heg een bosjes achtige groei aan de zijkanten ontwikkeld heeft. Creëer een basis dat breder is dan de bovenkant van de heg wanneer je aan het bijknippen bent. Deze vorm van bijknippen heet ook wel het hoeksteen effect. Het zorgt ervoor dat de bovenkant van de heg licht en luchtcirculatie kan krijgen. Een heg die van boven naar beneden volledig recht af loopt mag er misschien mooi uit zien maar het is niet goed voor de heg zelf. Knip de heg bij om zijwaartse groei te stimuleren en verwijder takken en uitsteeksels die de heg misvormen.Plaats een reactie