Hoe bamboe planten?


Hoe bamboe planten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schaf een goede kwaliteit potgrond aan om de bamboescheuten in decoratieve of zwarte plantpotten van kwekerij kwaliteit te planten. Vermijd het gebruik van gekochte aarde of natuurlijke aarde in potten omdat het snel comprimeert en verhard na een paar gietbeurten.

Stap 2 Vergelijk de bamboe scheut met de keus aan beschikbare containers met afvoergaten. Zoek de juiste pot bij de grootte van de scheut inclusief bijbehorende wortels. Probeer niet de scheut in een te kleine container te proppen, ook niet overcompenseren en een kleine scheut in een veel te grote container te plaatsen. Als de ruwe diameter van een scheut 15 tot 20 centimeter is, dan is de ideale afmeting van de pot 20 tot 30 centimeter.

Stap 3 Doe potgrond in de pot, en vul het tot ongeveer de helft. Plaats de scheut in de pot boven op de potgrond en schat in of het te laag of te hoog in de pot zit. Zorg ervoor dat de bodem diepte en oriëntatie van de bamboe scheut net zo is als toen die eerder aan het groeien was. Zoek naar een modderige grond vlek of lijn die aangeeft hoe de hoek en diepte van de bodem was toen de scheut nog in de grond zat.

Stap 4 Houd de scheut op de juiste diepte en hoek met uw vrije hand terwijl u handenvol of scheppen potgrond in de pot doet om deze te vullen. Druk de grond voorzichtig aan terwijl u doorgaat met het vullen van de pot en bedek de wortels en scheut tot op het juiste niveau. Vul de pot zodat er tenminste 2 tot 2½ cm rand van de pot boven het grond niveau is. De rand is nuttig voor het ontstaan van water plasjes en helpt bodemerosie te voorkomen tijdens de gietbeurten.

Stap 5 Voeg water toe als de scheut naar uw tevredenheid is geplant. Bewater het voorzichtig door water te sproeien of uit een tuinslang te laten druppelen om zo de erosie of het verplaatsen van grond te voorkomen. Wees bereid om te wachten tot het water is ingetrokken omdat sommige potgrond turf bevat kan het in eerste instantie water afstoten totdat de turf vochtig is. Zorg voor voldoende water, zodat het uiteindelijk een beetje uit alle gaatjes in de bodem van de pot komt.Plaats een reactie