Recept varkenshaas


Recept varkenshaas. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

800 g varkenshaas
3 takjes rozemarijn
1/2 bosje peterselie
3 teentjes knoflook
1 eetlepel pijnboompitjes
8 eetlepels olijfolie
50 cl droge witte wijn
8 sjalotjes
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem de ui en snipper deze. Snijd hierna het spek in reepjes. Laat hierna het vetstof smelten.

Stoof hierin de ui zachtjes samen met het spek en de champignonstukjes. Neem de bloem en strooi deze erover.

Voeg al roerend een geutje wijn toe en herhaal dit tot de wijn op is.

Hierna de room bijmengen samen met de mosterd en de peperkorrels. Neem het vlees, bak het aan en laat het garen.

Neem de witloofstronkjes en spoel ze. Verwijder hierna de harde pit en stoof het witloof. Neem de fetakaas en plet deze fijn.

Meng met de marmelade en peterselie. Neem de witloofstronkjes en snijd deze overlangs open. Neem een koffielepel en schep het fetamengsel in de stronkjes.

Neem een vuurvaste schotel en leg de stronkjes hierin. Bestrooi ze met nog wat fetakaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de stronkjes hierin goed door. Snijd hierna het vlees in sneetjes.

Breng de saus aan op de borden en leg het vlees erop.

Werk het gerecht verder af met de gevulde witloofrolletjes, de peterselie en de sinaasappelschijven.

Smakelijk!



Plaats een reactie