Recept met varkenshaasje


Recept met varkenshaasje. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

2 broccoli’s
2 à 3 preiwitten
2 deciliter room of melk
1 doosje tuinkruiden
moster
boter
peper
zout

voor de puree
aardappelen
melk
nootmuskaat
een ei
boter

Stap 2. De bereiding

De broccoli moet in roosjes worden gesneden. Snijd hierna de witte stukken van de prei in de lengte door en haksel ze in stukken.

Schil de patatten en snijd deze ook in blokken. Kook de groeten los en beetgaar. Dit geldt ook voor de patatjes.

Korst het vlees goed in hete vetstof en schroei het op hoge temperatuur dicht. Voeg wat kruiden toe en laat het geheel 20 minuten garen.

Ondertussen kunt u de puree maken. Voeg melk toe, boter een ei en peper en zout. Eventueel wat nootmuskaat. Stamp het hierna.

Neem het vlees uit de pan. Het mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn. Zorg in elk geval dat ze niet te gaar zijn, waardoor ze droog en taai worden.

Voeg de jus toe aan de room en laat het binden. Breng het op smaak met tuinkruiden en wat mosterd.

Snijd het vlees in plakken. Voorzie de borden van een laagje saus.

Verdeel het vlees over het bord. Maak het geheel af met wat broccoli en het preiwit.

Smakelijk.



Plaats een reactie