Recept met varkenshaas


Recept met varkenshaas. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

400 gram varkenshaas
200 gram champignons
400 gram Chinese kool
3 eetlepels roerbakolie
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels sojasaus
1/2 theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook
1 ui
1 sinaasappel
4 bosuitjes

Stap 2. De bereiding

Snijd de hazen in blokjes of reepjes.

Verhit twee eetlepels olie in een wokpan en roerbak het vlees ongeveer 5 minuutjes. Haal het vlees uit de pan.

Pel hierna de ui en de knoflooktenen. Snipper het en fruit ze in het bakvet waar het vlees uit komt.

Boen de sinaasappel schoon onder heet water en rasp de schil.

Pers de vrucht uit en voeg de rasp en het sap samen met de sambal oelek, de tomatenketchup, de sojasaus, het gemberpoeder en de cherry bij de ui en de knoflook.

Verwarm het geheel tot een saus.

Doe de varkenshaas in de saus en laat het vlees ongeveer 10 minuten zacht stoven.

Snij nu de bosuitjes en in schuine stukjes van ongeveer twee centimeter. Borstel vervolgens de champignons goed schoon en snijd ze in tweeën.

Verdeel hierna de Chinese kool in stevige repen. Verhit nu een pan met de rest van de olie en roerbak nu de champignons samen met de bosui en de kool.

Na drie minuutjes is het gereed.

Serveer het geheel met groenten in een kop, kom of bord en voeg de varkenshaas toe.

Smakelijk!



Plaats een reactie