Recept taarten


Recept taarten. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

5 eetlepels abrikozenjam
3 eieren
2 sinaasappels
75 centiliter melk
4 eetlepels sinaasappellikeur
200 gram zachte boter
300 gram witte basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram cacaopoeder
100 gram pure chocolade
300 gram poedersuiker

Stap 2. De bereiding

De oven dient te worden voorverwarmd op 150 graden. Neem een kom en klop 175 gram boter samen met 175 gram basterdsuiker romig.

Voeg een voor een al kloppend de eieren toe samen met twee eetlepels jam. Het bakmeel en de cacao dienen op dezelfde manier te worden toegevoegd.

Schep hierna het beslag in een springvorm van 22cm welke is ingevet.

De taart dient een uur in de oven te staan, dan is hij gaar.

Neem ondertussen de sinaasappel en boen deze schoon.

Snijd ze in plakken en breng ze in een pan samen met een kwart liter water en 125 gram suiker aan de kook. Kook het gerecht ongeveer 45 minuten en laat hierna de sinaasappels afkoelen.

Neem de taart uit de oven en laat deze op een rooster afkoelen. Neem de chocolade en breek deze in stukken.

Voeg de stukken hierna toe aan een pan samen met 25 gram boter en de melk. Smelt de chocolade.

Klop weg van het vuur de poedersuiker erdoor. Laat het glazuur wat opstijven.

Snijd ondertussen de taart overlangs door en besprenkel de snijvlakken met likeur. Leg de helft op een schaal en strijk de jam uit.

Neem de andere taarthelft en bestrijk deze met het chocoladeglazuur.

Besmeer ook de zijkanten van de taart met chocoladeglazuur.

Leg de plakken sinaasappelplakken op de taart en laat de taart een uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk!



Plaats een reactie