Recept taart


Recept taart. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

120 gram suiker
150 gram boter
100 gram suiker
80 gram bloem
40 gram maïzena
3 eieren
1 pakje vanillesuiker
1/2 theelepel bakpoeder
25 centiliter melk
schil van 1 sinaasappel
3 eetlepels Cointreau
1 sinaasappel

Stap 2. De bereiding

De oven dient te worden voorverwarmd op 180 graden.

Sla het eiwit met een klein beetje water zo stijf als mogelijk is.

Roer hierna de dooiers met wat vanillesuiker en suiker schuimig.

Vermeng maïzena, bakpoeder en bloem en zeef het geheel boven de dooiers.

Leg de eiwitten er voorzichtig op en schep het om tot er een mooi glad deeg ontstaat.

Neem een springvorm en vet deze in. Leg er vooraf wat vetvrij papier in en voeg het beslag toe.

Bak in 30 tot 40 minuten gaar.

Na het bakken op een rooster plaatsen en omkeren.

Met papier dient te worden natgemaakt en eraf te worden getrokken. Hierna 1x horizontaal doorsnijden.

Maak van melk een pudding met suiker, geraspte sinaasappelschil en maïzena en breng het aan te kook terwijl u roert.

Laat het pas afkoelen wanneer het goed is gebonden. Roer hierna de boter met cointreau schuimig en voeg met een lepel de afgekoelde pudding toe.

Strijk een derde deel op de bodem van de taart en zet het erop. Bestrijk hierna de buitenkant met wat room.

De rest kan in de spuitzak. Maak de sinaasappel schoon en verwijder de velletjes.

Maak er plakjes van en ontpit hem.

Spuit hierna de room op de taart en garneer deze met plakjes sinaasappel.

Smakelijk



Plaats een reactie