Recept met chocolade


Recept met chocolade. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

niet al te rijpe bananen
2 golden appels
4 eieren
150 gram pure chocolade
85 gram fijne kristalsuiker
2,5 deciliter room
2,5 deciliter melk
1 vanilleboon
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
3 gram nootmuskaat
enkele verse muntblaadjes

Stap 2. De bereiding

Fruitsalade:

Schil de mango’s, de ananas, papaya’s, bananen en appels en snij het (vrucht)vlees is stukjes. Was de twee sinaasappels en de pompelmoezen.

Schil ze hierna. Verwijder de schil helemaal en snij het vruchtvlees in stukjes.

Pers de overige vier sinaasappels en kook de helft van het sap met een lepel suiker. Voeg kaneel, kruidnagel nootmuskaat en vanilleroom bij. Haal van het vuur af en laat het afkoelen.

Na het afkoelen giet het sap erbij en meng het geheel. Zeef hierna de siroop en giet het over de fruitsalade. Zet hierna de salade minimaal een half uur in de koelkast.

Chocoladecrème

De chocolade dient in kleine stukjes te worden gehakt. Verwarm melk met room. Wanneer het kookpunt bereikt is dient de pan van het vuur te worden gehaald.

Klopt eierdooiers met 70 gram suiker goed totdat je een schuimende mix hebt.

Giet de melkroom erbij en meng het. Verwarm het op een zacht vuurtje en blijf roeren.

Wanneer het is opgewarmd giet je het geleidelijk bij de chocolade en roer je het tot je een goede mix hebt.

Laat alles afkoelen en verdeel het over losse kommetjes. Laat het minimaal een uur in de koelkast staan.

Afwerking:

Verspreid de fruitsalade over de kommen.

Versier het met de sinaasappel- en andere schillen.

Eventueel wat muntblaadjes toevoegen.



Plaats een reactie