Recept panna cotta


Recept panna cotta. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

50 centiliter slagroom
250 gram suiker
100 gram water
150 gram frambozen
1 vanillestokje
2 losgeklopte eierdooiers
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
verse vruchten

Stap 2. De bereiding

Eerst snijden we het vanillestokje open en schrapen we het merg eruit.

Doe nu dit merg in een kom en voeg de slagroom, en 150 gram suiker samen en breng dit daarna aan de kook.

Schenk een paar eetlepels warme room bij de eierdooiers, roer goed en doe dit terug in de pan.

Zet het vuur nu wat lager en laat dit al roerend rustig inbinden.

Hierna haal je de pan van het vuur en meng je de gelatine erdoor.

Laat het geheel nu 15 minuten afkoelen.

Terwijl kan je de vruchten in fijne schijfjes snijden en deze in je potjes doen.

Voeg nu de panna cotta toe aan de potjes en plaats ze daarna in de koelkast.

Breng 100 gram water met 100 gram suiker aan de kook en roer af en toe zodat de suiker goed oplost.

Zet van het vuur en mix de frambozen er door. Zeef de coulis.

Vlak voor het opdienen doe je de coulis op de panna cotta.

Smakelijk



Plaats een reactie