Recept linzen


Recept linzen. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

250 gram zwarte linzen
15 curry bladeren
1 takje tijm
olie om te bakken
2 grote gepelde tomaten
2 grote uien
3 tenen knoflook
3 gram verse fijngehakte gember
5 gram gehakte verse peterselie
4 takjes fijngehakte verse koreander

Stap 2. De bereiding

Begin met het koken van de verse linzen. Kook tijdens het koken van deze linzen 15 curry bladeren, wat kerriepoeder, tijm en wat zout mee. De linzen moeten onder water blijven staan, dus hou goed in de gaten of je water moet bijvullen.

Maak in de tussentijd de tomaten schoon door het velletje te verwijderen en het vruchtvlees in stukjes te snijden. Snij ook de uien in stukjes, evenals de knoflook, gember en verse peterselie.

Wanneer de linzen gaar zijn, giet je ze af en haal je het takje tijm en de currybladeren eruit. Laat de linzen in het vergiet zitten.

Bak de uien en knoflook op matig vuur en voeg vervolgens de tomaten toe. Roer dit goed om en voeg daarna de peterselie toe. Dit nog even laten bakken. Zorg dat het niet te lang op staat. Linzen erbij doen, goed mengen en eventueel wat peper en zout toevoegen voor wat extra smaak. Voor serveren lekker wat koriander eroverheen en je linzen gerecht is klaar.



Plaats een reactie