Recept kalkoen


Recept kalkoen. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 kalkoen van 1,5 kilo
1 kilo krielaardappels
500 gram uitjes
700 gram wortelen
30 centiliter vleesbouillon
100 gram spekblokjes
80 gram boter
2 theelepels provencaalse kruiden
gehakte peterselie
peper en zout

Stap 2. De bereiding

De kalkoen bestrooien met provinciale kruiden aan de binnenkant en de buitenkant. Op de borst leg je de plakjes vet. Leg de kalkoen in een braadslee. De boter laten smelten maar niet te bruin.

De kalkoen besprenkelen met boter, schuif dan de braadslee in de oven van 200 graden, hij dient voorverwarmd te zijn. De kalkoen wordt gebraden, laat hem bedruipen maximaal een uur. Schil de uien en de wortel klein. Was dan de krielaardappelen, en leg deze bij het andere gerei. Breng het op smaak met zout en peter. De kalkoen tienminuten laten bakken met het gerei en bouillon toevoegen. Spek van de borst halen en 20 minuten in de oven laten staan. Dan kan de kalkoen uit de oven en leg hem op een schaal, deze moet verwarmd zijn. De groenten en aardappelen om de kalkoen heen leggen. Bestrooi dit met peterselie. Het braadvocht afbinden en de saus er bij doen.



Plaats een reactie