Recept eendenfilet


Recept eendenfilet. Wij zochten het voor je uit:

Koop een mooi eendje (ontdaan van pluimen en en poten en gehakt in delen liefst)

Kruid de eend met wat kippenkruiden, peper en zout.

Doe een beetje boter in een vrij diepe grote pan en bak de rug, de billen en vleugeltjes mooi aan.

Blus met een kopje water en voeg een halve fles rode wijn toe, een kruidenbuiltje, een ui of een tweetal sjalotjes grof gehakt, een sinaasappel in schijven ongepeld erbij, peper, zout en een kippenbouillonblokje.

Zet dan in de oven op 180° een klein uurtje. Dek wel af met aluminiumfolie.

Haal nu de eend uit de pan, giet het kookvocht door een zeef en kook in, voeg aardappelzetmeel om te binden toe (losgemaakt in wat water) en koude stukken boter.

Snij de eendenfilets in repen, schik op een voorverwarmd bord en overgiet met de saus.

De garing is perfect als de filet nog wat roze ziet.

Werk af met een sinaasappelschijfje en serveer met natuuraardappeltjes of gratin dauphinois.

Smakelijk!



Plaats een reactie