Recept spaghetti carbonara


Recept spaghetti carbonara. Wij zochten het voor je uit:

Koop een pak Miracoli Italiano (NIET de ‘bolognese’ want daar zitten vreemde stukjes droog gehakt in die de smaak bederven) bijvoorbeeld voor 4-5 personen.

Stoof een gehakt uitje en 2 teentjes gehakte knoflook glazig, voeg na een minuutje ook een in kleine stukjes gesneden (rode) paprika toe.

Doe dit uit de pan op een bordje, hou apart.

Snij een bakje champignons van 250gr in schijfjes en bak ook deze in de pan, leg bij de rest op het bordje.

Bak nu zo’n 600gr gemengd gehakt ‘rul’ (bruinig) in een diepe pan.

Voeg af en toe water toe wanneer het dreigt aan te bakken. Dankzij het water gaat het gehakt ook uit elkaar vallen, dat is de bedoeling.

Voeg nu hierbij zeker 2 kleine blikken van 200gr tomaten in blik in stukjes toe.

Ook de tomatenpuree uit het Miracoli-pak uitpersen en indien nog niet rood genoeg voeg er dan maar nog een potje tomatenpuree aan toe (heel gezond!).

Kruid nu met het zakje Miracoli-kruiden, maar voeg absoluut nog veel spaghettikruiden bij (kant en klaar te koop in supermarkt) en ook wat oregano extra, vrij veel peper en zout.

Voeg ook de gebakken ui, knoflook enzo toe.

Proef eens… zalig hè?

Uiteraard serveren met de spaghetti, die erbij zit in het pak Miracoli (koken als op verpakking staat met een snuif zout in het water).

Doe er wat Parmezaankaas op (zit ook in het Miracoli-pak).

Eventueel kan je ook zwarte olijf in schijfjes doen en toevoegen, geeft een mooi effect maar je moet ze lusten natuurlijk.



Plaats een reactie