Recept cake


Recept cake. Wij zochten het voor je uit:

Warm 160 gram boter op in een pan, maar niet smelten, gewoon warmen, klop wat op met een garde (een handklopper)

voeg 200gr suiker toe, blijven kloppen, ook nog de eieren toevoegen en blijven kloppen, ook 200gr gezeefde tarwebloem doorspatelen en dat is het cakebeslag!

Neem nu zo’n typische rechthoekige cakevorm, beboter wat (dat doe je door boter in een keukenrolletje te leggen en ermee over de wanden en in de hoekjes te smeren van de vorm)

giet er het beslag in.

Bak 40 minuten op 160 à 170 graden.

Laat afkoelen, haal uit de vorm.

Eventueel kan je ook wat vanille-essence toevoegen of wat melk bij het beslag, maar niet noodzakelijk.

Wanneer de cake staat af te koelen kan je wat citroensap smeren over de cake of sinaasappelsap, maakt hem zalig sappig.

Meer zin in een ‘marmercake’? Dan voeg je vooraleer het bakken ofwel gesmolten chocolade toe bij het beslag, meng luchtig door, niet geheel.

Eerder zin in chocoladecake? Dan voeg je cacaopoeder toe voor het bakken, goed roeren.

Smakelijk!



Plaats een reactie