Hoe maak je gemarmerde cake?


Gemarmerde cake kan je maken op de volgende manier:

Stap 1. De benodigdheden

4 eieren
250 gr zelfrijzende bloem
250 gr suiker
160 gr vetstof
2 zakjes vanillesuiker
4 koffielepels cacao

Stap 2. De bereiding

Laat de vetstof smelten op een zacht vuurtje.

Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix door mekaar.

Voeg de vetstof toe. Opnieuw mixen.

Zeef de bloem en meng ze onder het beslag met een lepel.

Smeer je 4/4de cakevorm goed in met vetstof.

Giet 2/3de van het beslag in de cakevorm.

Meng de rest van het beslag met de cacao en giet dit eveneens in de cakevorm.

Laat gedurende 1 uur bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Prik met een breinaald in de cake, indien er niets aan de naald blijft kleven is de cake klaar.

Ontvorm de cake en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Smakelijk.



Plaats een reactie