Hoe was je een hond?


Hoe was je een hond? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Zet een middelgrote emmer, drie grote badhanddoeken en een haardroger in een warme badkamer.

Stap 2 Weest er zeker van dat een douchemat goed op z´n plaats ligt om de hond te verhoeden in het bad uit te glijden.

Stap 3 Isoleer de hond in de badkamer alvorens het water te laten lopen.

Stap 4 Let erop dat het water aangenaam warm is, en vul het bad met ongeveer 3 inches water. Zet de hond in het bad.

Stap 5 Bescherm de ogen van uw hond tegen shampoo door een olieachtige oogzalf te gebruiken, hetgeen uw dierenarts verstrekt. Een druppel olijf-of babyolie doet het ook goed.

Stap 6 Gebruik de emmer om de hond van zijn kop naar beneden, richting staart, nat te maken, inclusief de onderkanten, weest voorzichtig dat e r geen water in zijn ogen komt.

Tap 7 Breng een kleine hoeveelheid hondenshampoo (verkrijbaar in dierenwinkels) aan op de bovenkant van het hoofd. (Gebruik geen afwasmiddel, dit kan de huid van de hond droog maken en irriteren). Weest uitermate voorzichtig om het weg te houden van de ogen. Schuim omlaag naar de staart inclusief de nek en de vacht aan de onderkant. Als u een anti-vlo shampoo gebruikt laat dan het schuim voor de aanbevolen tijd zitten.

Stap 8 Houdt een hand op uw hond, want hij zal het schuim er af willen schudden. Sta klaar om uw hoofd weg te draaien.

Stap 9 Trek de badstop eruit en laat weer water lopen, regel de temperatuur.

Stap 10 Gebruik de emmer om voorzichtig en volledig het hoofd eerst te spoelen, vermijdt de ogen en de binnenkant van de oren. Laat het water naar de onderkanten van de hond lopen. Gebruik uw handen om het water met het sop te mengen.

Stap 11 Zet het water af. Terwijl de hond nog in het bad is, laat u hem het overtollige water uit zijn vacht schudden.

Stap 12 Laat het water uit het bad lopen en droog de hond met handdoken van kop tot teen. Concentreer op de plaatsen met de dikste vacht en tussen zijn tenen.

Stap 13 Haal uw hond uit het bad. Zet de haardroger aan op de middenstand en prober de warmte met uw vingers. Ga eerst naar het dikste haar, laat uw vingers of een kam er door heen gaan totdat het nog netvochtig is. Houdt de haardroger ongveer 6 inch vanaf de huid om verbranding en uitdroging te voorkomen.Plaats een reactie