Hoe ruim je efficiënt een hondendrol?


Hoe ruim je efficiënt een hondendrol? Wij zochten het voor je uit:

Er is niets zo onaangenaam als op straat in een hondendrol trappen. Zeker wanneer je net bezig was die van je eigen huisdier op te ruimen (zelf meegemaakt)!

Ondertussen heeft de gedisciplineerde hondenbezitter al lang geleerd de uitwerpselen van zijn dier meteen op te ruimen. Maar er is altijd een minderheid van m’enfoutisten die zich nergens wat van aantrekt en de boel voor alle anderen verziekt, dat is bekend.

De meest gangbare manier van hondendrollen opruimen is die met het zakje. Men late de hond zijn behoefte doen, terwijl men het zakje bovenhaalt, er zijn hand insteekt, en dan zo de drol vast neemt en het zakje over de hand afrolt. Dat is een prima oplossing, maar er is een betere, zekere voor kleinere honden. Die gaat als volgt.

Op het moment dat de hond neerhurkt en aangeeft zijn behoefte te zullen doen, neem je een papieren zakdoekje dat je helemaal openvouwt. Je schuift dit met de hand onder het zitvlak van de hond en vangt zo de drol op in het zakdoekje. Klaar is kees.

Voordelen van deze methode: de drol raakt de straatstenen niet en bevuilt deze ook niet. Zeker als de uitwerpselen van je hond iets zachter zijn dan comfortabel om op te ruimen (bij uitgesproken diarree heb je altijd moeilijkheden), is het handig één en ander te kunnen opvangen. Je vouwt het zakdoekje dicht, doet het al dan niet in een zakje en gaat op zoek naar een publieke afvalbak.

Voor kleinere honden is dit zeker een goede methode, op voorwaarde dat
je hond aanvaardt dat je het zakdoekje onder zijn zitvlak schuift. Leer het
hem dus van jongs af aan, dan zul je zien: het is bijzonder handig.Plaats een reactie