Hoe wandtegels plaatsen?


Hoe wandtegels plaatsen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Verwijder de kabelgoten en andere obstakels (licht schakelaren, elektro-kabels, licht voorzieningen, lampen, meubels, etc.) van de muur die je van plan bent om te betegelen. Trek de stekkers uit alle elektrische apparaten en schakel alle elektrische schakelaren uit.

Stap 2: Zorg ervoor dat de gipsplaat op de muur die je van plan bent om te betegelen glad is en geen gaten bevat. Als er toch gaten zijn, vul deze dan op. Als de gipsplaat niet glad is, schuur deze gebieden dan glad. Zorg er voor dat je al het stof na het schuren opruimt.

Stap 3: Zoek het midden punt van de muur en probeer de tegels droog uit om te zien of het patroon overeenkomt aan de randen. Gebruik een potlood om de verticale en horizontale lijnen op de juiste plekken af te tekenen. Plaats de tegels zodanig dat deze allen op één lijn staan telkens wanneer deze het eindpunt bereiken. Controleer je afmetingen twee maal tot drie maal!

Stap 4: Meet de muur tegels af en snij deze op maat. Je kunt een zaag tafel (voor grote tegels) en een tegel zaag (voor kleinere tegels) huren bij een doe-het-zelf winkel in de buurt. Gebruik schuurpapier om de randen van de tegels glad te maken als deze scherp aanvoelen na het snijden.

Stap 5: Begin in het midden van de muur met het aanbrengen van de lijm voor de tegels met een kartel vormige troffel, een meter per keer. Plaats de wand tegels in de lijm en plaats ondertussen tussenstukken tussen elke tegel. Zorg ervoor dat je elke tegel een draai geeft zodat deze zich goed vastzet in het lijm.

Stap 6: Laat de tegels een nacht in de lijm staan.

Stap 7: Verwijder de tussenstukken en meng de voegmortel samen volgens de instructies van de leverancier.

Stap 8: Breng de voegmortel in een hoek van 45 graden toe met een schoonmaak spons. Veeg overtollig voegmortel met een natte spons weg.

Stap 9: Controleer na ongeveer een uur voor voegmortel waas op de tegels en veeg de tegels schoon indien dit nodig is.Plaats een reactie