Hoe behang verwijderen?


Hoe behang verwijderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Geef uzelf wat ruimte om te werken. Verwijder alles van de muren (inclusief schakelaar en stopcontact plaatjes). Haal ook al het meubilair uit de kamer. Als dat niet mogelijk is, stapel het dan op in het midden van de kamer en dek het af met plastic folie of dekzeilen.

Stap 2 Nu komt het grote moment. Veel van het nieuwere behang is droog verwijderbaar. Dat betekent precies wat het zegt, het behang kan van de muren worden gepeld zonder het gebruik van water of chemicaliën. Gebruik een plamuurmes om een naad van het behang los te krijgen (bij voorkeur in een hoek), pak het losse stukje en trek het langzaam terug onder een hoek van 45 graden. Als het behang gemakkelijk loslaat, heeft u geluk, want dan u heeft droog verwijderbaar behang. Gewoon de hoeken van een baan behang los peuteren en langzaam van de muur afpellen. Het moet er in banen afkomen, net zoals het erop ging. Echter, als het behang plakt en in kleine stukjes scheurt, dan moet u een andere methode gebruiken, waarbij water of zelfs chemicaliën nodig zijn.

Stap 3 Leg doeken op de grond en bedek deze met handdoeken. Het behang licht kerven met een scherp mes of een behangperforator (verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten). Deze roller is ontworpen om ervoor te zorgen dat u niet te diep insnijdt en het papieren oppervlak van de gipsplaat beschadigt.

Stap 4 Maak één of twee banen van het behang nat met een spons of verfroller gedrenkt in warm water of warm water gemengd met een gangbaar behang verwijderingmiddel (een chemische stof die u direct aan het water toevoegt). Laat het vocht intrekken en probeer dan het behang af te pellen. Omdat het warme water de lijm zacht maakt, zal het behang loslaten en van de muur afkomen.

Stap 5 Pel het behang van de muur af, begin bij een naad en trek het langzaam terug onder een hoek van 45 graden. Zet een breed plamuurmes onder het behang om het gemakkelijker van de muur af te krijgen.

Stap 6 Afhankelijk van hoe lang het behang op de muur heeft gezeten en hoe sterk de lijm is, kan het nodig zijn om de muur meerdere malen nat te maken voordat de lijm loslaat. Als een gedeelte erg hardnekkig is, gewoon weer nat maken, en doorgaan met een ander stuk om later terug te komen. Zeer waarschijnlijk zijn er kleine hardnekkige stukjes die blijven plakken, die moet u in kleine beetjes verwijderen. Sommige stukken zijn gewoon onmogelijk om te verwijderen, als dit bij u gebeurt schuur de plek dan met korrel 80 schuurpapier en schilder het over met een grondverf.

Stap 7 Zodra u het behang verwijderd heeft laat dan de muren drogen en was ze met een oplossing van natriumfosfaat of soda en water. Dit helpt alle sporen van behanglijm te verwijderen en geeft u een glad oppervlak voor het nieuwe behang. Als u de muur gaat schilderen, dan eerst schuren om ervoor te zorgen dat alle sporen van de lijm zijn verdwenen.Plaats een reactie