Hoe vul ik mijn cv bij?


Hoe vul ik mijn cv bij? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Plaats je contact informatie bovenaan de pagina. Je naam, telefoonnummers waar je s avonds en overdag bereikbaar bent, adres en email adres inbegrepen. Als je van adres gaat veranderen tijdens je zoektocht naar werk, verdeel je contact informatie dan in 2 kolommen en geef aan welk adres betrekking heeft tot welke datums. Wanneer je een resume opstelt, is contact informatie heel belangrijk.

Tip 2. Geef baan en carrière doelpunten aan, toon aan voor welke positie je solliciteert en wat je carrière doelpunt is op lange termijn. Bijvoorbeeld, een doelpunt op langere termijn kan zijn om door te stromen naar een management positie.

Tip 3. Geef vervolgens je opleiding of werk ervaring aan, afhankelijk wat het indrukwekkendst is. Iemand die pas afgestudeerd is geeft best eerst opleiding aan, en dan werk ervaring. Maar iemand met veel relevante werk ervaring geeft dat eerst aan op zijn resume.

Tip 4. Geef op het resume ook de naam aan van de school waar je bent geweest, de locatie van de school, en het behaalde diploma. Scholen moeten worden opgesomd te beginnen met de laatste school waar je geweest bent en al de diploma’s die van toepassing zijn.

Tip 5. Som je werk ervaring op met je laatste positie eerst, en ga zo naar beneden. Als je resume 2 pagina’s in beslag neemt, laat dan de banen die niet van toepassing zijn tot de positie waarvoor je solliciteert weg. Hoewel, John M. lannon, aanraad in zijn “Technical Communication” dat je 2 pagina’s gebruikt voor het opstellen van je resume, als blijkt dat er teveel informatie op 1 pagina staat.

Tip 6. Geef hobby’s, bekwaamheden en lidmaatschappen enkel aan als ze betrekking hebben tot de positie waar je voor solliciteert, zoals je bekwaamheid en ervaring die je hebt opgedaan in leidinggevende posities en activiteiten.

Tip 7. Onderaan je resume, schrijf je “Referenties verkrijgbaar op verzoek”, in plaats van deze contact informatie op je resume te geven. Dit kan ruimte besparen. Lannon raad ook aan dat mensen met resumes van 2 pagina’s hun referentie informatie aan hun resume toevoegen. Hou een blad met referenties klaar voor geïnteresseerde werkgevers.Plaats een reactie