Hoe vlees marineren?


Hoe vlees marineren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Snij het vlees bij zodat het klaar om te koken. Het moet niet zo zijn dat je het vlees moet bijknippen of bijsnijden nadat het gemarineerd is.

Stap 2: Meng de marinade volgens recept samen.

Stap 3: Let op wanneer de marinade deze drie belangrijke ingrediƫnten bevat: zuur (zoals wijn, citroensap of azijn), zout of alcohol. Elke van deze ingrediƫnten vermindert de benodigde tijd dat het vlees gemarineerd hoeft te worden.

Stap 4: Plaats het vlees en de marinade in een afgesloten, niet reagerende container. Zorg ervoor om geen aluminium of gietijzeren container te gebruiken en vermijd, indien mogelijk, helemaal het gebruik van een metalen container

Stap 5: Marineer in een hersluitbare plastic zak indien mogelijk. Je kunt deze zo vaak mogelijk om draaien zodat alle oppervlakken zeker weten bedekt worden in de marinade.

Stap 6: Plaats de container onmiddellijk in de koelkast. Marineer nooit vlees op kamer temperatuur.

Stap 7: Zie onder tips voor de tijdsduur van het marineren.

Stap 8: Wanneer je klaar bent om te beginnen met koken, zorg er dan voor dat je het gemarineerde vlees op dezelfde voorzichtige manier behandelt als elk ander rauw vlees.

Stap 9: Gooi de marinade weg na gebruik.



Plaats een reactie