Hoe startkabels gebruiken?


Hoe startkabels gebruiken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Parkeer de verbindings-auto dichtbij de auto met de dode accu. De voorkanten van de auto’s moeten dichtbij genoeg staan om de verbindingskabels in zijn geheel uit te rekken. Zet de motor van de verbindings-auto af.

Stap 2 Zet de motorkap van de auto’s open, om zo de motor bloot te stellen. Lokaliseer de accu’s in elke auto. Verwijder de accu-bescherming als dat nodig is.

Stap 3 Verbindt een rode verbindingskabel-klem aan de pluspool van de dode accu. De pluspool is meestal rood gekleurd. Rek de verbindingskabel naar de verbindingsauto. Sluit de rode klem aan het tegenovergestelde einde van de verbindingskabel aan de pluspool van de werkende accu.

Stap 4 Sluit de zwarte verbindingskabel-klem aan de minpool van de dode accu. De minpool is meestal zwart gekleurd. Sluit de zwarte kabelklem aan een metalen beugel in de motor-ruimte van de verbindingsauto. Sluit niet de zwarte kabelklem aan op de minpool van de werkende accu. Sluit de zwarte kabelklem aan op een metalen komponent in de motor-ruimte van de verbindingsauto, in plaats van aan de accupool. Dit zal de kans op vonken van de accu verminderen.

Stap 5 Start de verbindingsauto zodra de kabels verbonden zijn. Laat de verbindingsauto 5 minuten stationair draaien. Voer het aantal toeren geleidelijk op, door een klein beetje meer druk op het gaspedaal te geven. Handhaaf 8 tot 10 minuten een verhoogd stationair draaien, om zo de wisselstroomdynamo van de verbindingsauto op te laden.

Stap 6 Start de auto met de dode accu. De auto zal starten met behulp van de accu van de verbindingsauto. Voer het stationair draaien van de oplaad auto geleidelijk op, en handhaaf het 8 tot 10 minuten.

Stap 7 Zet de verbindingsauto af. Verwijder de zwarte verbindingskabel-klem in de motor ruimte van de verbindingsauto.Verwijder de zwarte kabelklem van de minpool van de opladende accu. Verwijder de rode kabelklem van de pluspool van de verbindingsauto, en sluit de motorkap van de verbindingsauto. De opgelade auto zal klaar zijn om te rijden.Plaats een reactie