Hoe een auto starten met startkabels?


Hoe een auto starten met startkabels? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Bepaal of u startkabels nodig hebt. Als u de sleutel van de auto draait en de auto maakt een klik, maar zal niet starten, zult u inderdaad startkabels nodig hebben. Indien het voertuig een optrekgeluid maakt en elektrische apparaten, zoals uw lampen en radio werken, dan is de batterij niet uw probleem, dus startkabels gaan niet helpen.

Stap 2. Ontrafel de startkabels, zodat ze recht zijn. Merk op dat elk uiteinde twee clips heeft: een rode clip en een zwarte clip.

Stap 3. Parkeer de auto met de volledig opgeladen batterij naast de auto met de lege batterij. Het is belangrijk dat de twee accu’s dichtbij elkaar zijn, zodat de startkabel het kan bereiken. Het beste is om de voertuigen met de motoren tegenover elkaar of naast elkaar te parkeren. Hef beide kappen, zodat de motoren worden blootgesteld.

Stap 4. Bevestig een van de rode clips van de startkabel aan de positieve pool van de lege batterij. Een “+” teken geeft aan welke pool positief is. De positieve pool is ook een beetje groter dan de negatieve pool. Het is mogelijk dat u een plastic deksel moet verwijderen op de pool om de rode clip te bevestigen. De clip moet worden gehecht aan het metalen gedeelte van de pool kern.

Stap 5. Bevestig de andere rode clip aan de positieve pool van de volledig opgeladen batterij. Dit zal ook worden aangeduid met een “+” teken en de positieve pool zal iets groter zijn. De clip moet worden gehecht aan het metalen gedeelte van de pool kern.

Stap 6. Plaats de zwarte clip naast de rode die u aan de volledig opgeladen batterij heeft geplaatst. Bevestig deze zwarte clip aan de negatieve pool van de volledig opgeladen batterij. Dit wordt aangegeven door een “-” teken op de batterij. De clip moet worden gehecht aan het metalen gedeelte van de pool kern.

Stap 7. “Bevestig” de andere zwarte clip aan het motorblok van de auto met de lege batterij. U moet dit doen door het aan een stuk metaal op de motor vast te maken. Raak niet in paniek als uw startkabels een klein beetje vonkt als u dit doet. Als u geen metalen onderdelen aanraakt, zult u niet geschokt worden.

Stap 8. Start de auto met de lege batterij. Het moet goed opstarten. Als dat niet gebeurt, controleer dan de aansluitingen op de startkabels.

Stap 9. Koppel de startkabels in omgekeerde volgorde. Verwijder de zwarte clip op uw motorblok eerst gevolgd door de zwarte clip op de opgeladen batterij en dan de rode clip ernaast. Ten slotte moet u de rode clip op uw batterij verwijderen.Plaats een reactie