Hoe accu vervangen?


Hoe accu vervangen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Maak de motorkap open met de motor uit en zoek de accu. Maak de negatieve (zwarte) accukabel los van de accu. Maak eerst de moer los met een moersleutel. Een accutang of een accusleutel zou een beter gereedschap zijn.

Stap 2. Draai en trek aan het uiteinde van de kabel met uw hand. Als het niet gemakkelijk loskomt zou u misschien een acculadertrekker kunnen kopen bij uw plaatselijke auto –onderdelen leverancier. Dit zal helpen te voorkomen dat uw accu of kabels beschadigd worden. Het is niet aanbevolen om een schroevendraaier te gebruiken als een wrik, dit zou uw acculader kunnen beschadigen.

Stap 3. Haal de positieve (rode) accukabel los van de accu terwijl u dezelfde method gebruikt.

Stap 4. Gebruik een moersleutel of een fitting en palwiel om de accuklem te verwijderen.

Stap 5. Haal de accu uit de acculader. Accu’s zijn zwaar, dus gebruik twee handen als u de accu oppakt. Maar als de accu een handvat heeft, gebruik dat dan.

Stap 6. Gebruik baksoda gemengd met water en een staalborstel om de acculader en de accuklem schoon te maken van corrosie.

Stap 7. Maak de accukabel verbindingen schoon met een staalborstel. Om sterke corrosie te verwijderen van de verbindingen gebruikt u een accuschoonmaak oplossing (beschikbaar in elke auto-onderdelen leverancier).

Stap 8. Plaats de nieuwe accu in de acculader en zet de accu vast met een accuklem. Spuit beide uiteinden van de lader in met anti-corrosie oplossing (optioneel). Bevestig de negatieve accukabel en draai deze vast. Controleer of alle kabelverbindingen goed vast zitten. Als u ze nog kunt bewegen, dan zal uw auto niet op kunnen starten.Plaats een reactie