Hoe sperziebonen koken?


Hoe sperziebonen koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Was de boontjes en verwijder de topjes. Snij ze in kleinere stukken of laat ze heel.

Stap 2 Blancheer de bonen door ze 3 tot 4 minuten in zout water te koken. De bonen moeten mals zijn, maar ook moeten ze niet te zacht worden.

Stap 3 Stoom de bonen voor 2 tot 3 minuten.

Stap 4 Bak de bonen met olijfolie en knoflook op een gemiddelde temperatuur voor 5 tot 6 minuten.

Stap 5 Roerbak de bonen op een hoge temperatuur voor 3 tot 4 minuten. Laat de velletjes kreukelig worden, maar laat ze niet te zacht worden. Probeer de roerbakbonen eens met zwarte bonensaus of een zoetere, op hoisin gebaseerde saus.

Stap 6 Probeer geblancheerde bonen op een dienblad met een voorgerecht (rauwe groenten). Ze zijn met vele dipsauzen hemels (pinda, karnemelk ranch of yoghurt).



Plaats een reactie