Hoe kip koken?


Hoe kip koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Verwijder de ingewanden uit de holte als je een hele kip gebruikt. Spoel de kip af onder koud water. Dep de kip droog met keukenpapier en strooi zout en gemalen zwarte peper over de kip (binnen en buiten als het een hele kip is) .

Stap 3: Plaats de kip met de buitenkant naar boven in een braadslee of in een grote koekenpan die in de oven kan. Smeer de kip met olijf olie in of giet eventueel een marinade over de kip heen.

Stap 4: Laat de kip onbedekt voor een uur tot anderhalf uur of wanneer de buitenkant goudbruin is gebakken en de binnenkant goed doorbakken in de oven staan

Stap 5: Gebruik een thermometer waarop je de temperatuur direct kunt aflezen om nadat kip bijna klaar is de temperatuur van binnen op te meten. Als de temperatuur van binnen in het borst vlees 75 graden Celsius is en de dijen 80 graden Celsius is, is de kip gaar.

Stap 6: Controleer of de kip gaar is zonder een thermometer door met een mes in het dikste deel van de dij te snijden. Als het vlees niet meer roze is en vlees sappen uit de kip sijpelen dan is de kip gaar.

Stap 7: Laat de hele kip 10 minuten staan voordat je deze in stukken snijdt.Plaats een reactie