Hoe een kreeft koken?


Hoe een kreeft koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Vul een grote soeppan met genoeg water om de kreeften onder te dompelen en breng deze aan de kook door de pan op de hoogste temperatuur stand te zetten.

Stap 2: Strooi een klein beetje zout in het water en voeg sap van een citroen toe.

Stap 3: Stop levende kreeften met het hoofd eerst in het kokende water. Als je er voor kiest om de kreeften snel van te voren te doden voordat je ze kookt, dan is dit het moment om ze te doden (zie het rubriek Tips).

Stap 4: Laat het water weer koken en stel daarna de kookplaat in op de normale temperatuur stand.

Stap 5: Plaats de deksel op de pan en laat de kreeften voor 5 minuten koken als je een pond kreeften hebt en laat de kreeften een extra 3 minuten koken voor elke extra pond keeften. Zoals met elk schaaldier het geval is, hebben kreeften de neiging om bijna meteen over te koken dus verwijder deze direct uit het water als ze klaar zijn.

Stap 6: Haal de kreeften uit het water en droog deze af met keukenpapier.

Stap 7: Om kreeften voor te bereiden zodat ze op de tafel gezet kunnen worden moet je beide grote scharen losdraaien waardoor de gewrichten van de schaar zelf intact blijven (want er is erg veel vlees in deze gewrichten). Kraak het omhulsel van de schaar met een notenkraker of een hamer.

Stap 8: Houd de lichaam van de gekookte klauw met een schoon stuk keukenpapier (het is waarschijnlijk nog steeds heet) en draai de staarten van de kreeft af met je handen. Verwijder het vlees van de staart door de schelp van de staart los te wrikken en te verwijderen met je vingers.



Plaats een reactie