Recept voor kreeft


Recept voor kreeft. Wij zochten het voor je uit:

Het lijkt misschien op het eerste zicht moeilijker dan het is.

Zet een diepe kom op het vuur met water en groentebouillonblokjes (verse ‘courtbouillon’ is nog beter uiteraard)

Laat goed koken! Dit is essentieel..je wilt dat beestje tenslotte niet te lang laten afzien.

Neem de levende kreeft en steek hem in de pot, onmiddellijk maar let op durft slaan met de staart.

Een normale kreeft weegt ongeveer een halve kilo. Laat hiervoor de kreeft 10 minuutjes ongeveer koken.

Haal nu uit het water (anders kook je ze kapot) en snij onderaan in de staart (niet zo simpel) in zodat het water eruit kan.

Voila! Klaar. Wel snel gebruiken want heeft de neiging om uit te drogen.

Kreeft wordt vaak koud geserveerd met een cocktailsaus, misschien met wat avocado-partjes erbij?

Anderzijds uiteraard warm met een romig sausje, eventueel licht getomateerd met een heel klein beetje curry.

Smakelijk.



Plaats een reactie