Hoe asperges koken?


Hoe asperges koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Giet genoeg water in een diepe sauspan zodat de asperges onder water liggen. Of giet 5 cm water in een diepe steekpan. Voeg zout aan het water toe en breng het aan de kook op een heet vuur. Een steekpan werkt vlugger dan een pot.

Stap 2. Was en droog de asperges af. Hou iedere stengel vast met beide handen kort tegen de bodem van de stengel en breek het uiteinde eraf. Het uiteinde zal afbreken waar het houtige gedeelte in contact komt met het zachte gedeelte.

Stap 3. Doe de asperges in het kokend water en laat het 3 a 5 minuten koken, afhankelijk hoe zacht je de asperges wilt.

Stap 4.Haal de asperges eruit eens ze heldergroen van kleur zijn geworden en leg ze dan in een kom met ijswater om het koken te stoppen. Laat ze 1 a 2 minuten afkoelen voor je ze op een schone schotel legt. Dien ze op met zout, peper, boter of citroensap, of je favoriete saus.



Plaats een reactie