Hoe rijst koken?


Hoe rijst koken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Kook 1 ½ kopjes water in een kleine pan. Voeg een kwart theelepel boter aan het water toe. Boter zorgt ervoor dat de rijst niet aan elkaar plakt.

Stap 2: Spoel 1 kopje rijst in een kom of in een vergiet grondig door met water. Schud al het overgebleven water uit de kom voordat je de rijst overschept naar de pan.

Stap 3: Giet de rijst in kokend water en zet het fornuis een standje lager naar medium. Stop de deksel op de pan en laat de rijst voor zo’n 20 minuten lang koken.

Stap 4: Roer tijdens het koken de rijst regelmatig door zodat de rijst niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Stop de deksel terug op de pan totdat de rijst klaar is met koken.

Stap 5: Verwijder de pan van het gas en laat deze 5 minuten staan om af te koelen. Verwijder de deksel van de pan. Pas op voor de hete stoom die van de pan af komt. Schud de rijs op met een vork, serveer de rijst en happen maar! Je hebt genoeg rijst voor twee grote porties of vier normale porties.



Plaats een reactie