Hoe samenwerken?


Hoe samenwerken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Omschrijf functies. Het is moeilijk om samen te werken in projecten als er niemand is die de laatste beslissing neemt. Voor het begin van de samenwerking met uw zakenpartner, moet u er zeker van zijn te omschrijven wie de laatste beslissing neemnt in geval van meningsverschil.

Stap 2 Doelen vaststellen. Om uw samenwerkings-inspanning te laten slagen, moet u goed omschreven doelen in gedachten hebben. Deze doelen moeten ook streefdata hebben en waneer zij verwezenlijkt moeten worden. Goed omschreven doelen helpen u en uw zakenpartner een peiling te geven hoe uw samenwerking loopt.

Stap 3 Bepaal de waarde van krachten en zwakte. U en uw zakenpartner hebben ongetwijfeld krachten op verschillend gebied. Om uw project met de minste wrijving vooruit te brengen, zal u moeten instemmen dat ieder van u werkt op het gebied waarin hij het sterkst is. Bijvoorbeeld, als een persoon goed is in verkoop, zou deze persoon taken toegewezen moeten krijgen met betrekking op dat gebied.

Stap 4 Delegeer verantwoordelijkheid. Als u een lijst van doelstellingen in gedachte heeft, weet u precies wat en wanneer u dat moet doen. Als elke partner in zaken zijn last draagt, kan de bedrijf meer dan efficient draaien.

Stap 5 Gebruik de moderne techniek. Het komt voor dat u moet samenwerken en iets bespreken over een project waar u aan werkt, en bent te ver van elkaar om een persoonlijke vergadering te organiseren. Dankzij de moderne techniek is het mogelijk een vergaderingen te plannen, zelfs als uw zakenpartner aan de andere kant van wereld is. Door het gebruik van internet video is het mogelijk om uw partner te zien en zo veel efficienter samen te werken, doordat u in staat bent veel beter met te communiceren.

Stap 6 Vaststellen van communicatie voorwaarden. Het maakt eigenlijk niets uit hoe u communiceert met uw partner, maar wel dat u regelmatig communiceert met hem en laat weten hoe het project vordert.Plaats een reactie