Hoe kan ik besparen?


Hoe kan ik besparen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Los je schulden eerst af. Door simpele berekeningen te maken voor de maandelijkse bedragen die u uitgeeft aan uw schulden zal aangeven dat het vermijden van schulden de snelste manier is om geld vrij te maken. Zodra het geld vrij is gemaakt van schulden, kan het makkelijk bestemd worden om te sparen. En hoe sneller u uw schulden betaald, hoe minder interest u zult betalen en dat geld kan bespaard worden.

Tip 2. Stel doelen om te sparen. Voor korte termijn doelen is het makkelijk. Als u een videospel wilt aanschaffen, ga na wat het kost; als u een huis wilt kopen, bepaal hoeveel geld u nodig heeft voor een aanbetaling. Voor lange termijn doelen, zoals pensioen, zult u meer moeten plannen (uitzoeken hoeveel geld u nodig zult hebben om 20 à 30 jaren comfortabel te leven), en u zult ook moeten uitzoeken hoe investeringen zullen helpen uw doelen te bereiken.

Tip 3. Stel een tijdsbestek vast. Bijvoorbeeld: “Ik wil over twee jaren vanaf nu in staat zijn een huis te kopen.” Zet een specifieke tijd voor het bereiken van kortere termijn doelen en zorg ervoor dat het doel haalbaar is binnen die tijd. Als het niet haalbaar is, kan het alleen zorgen voor ontmoediging.

Tip 4. Zoek uit hoeveel u per week, per maand of van uw salaris zult moeten sparen om al de gestelde doelen om te sparen te bereiken. Houd rekening met elk ding waarover u wilt sparen en tracht erachter te komen hoeveel geld u vanaf nu. Voor de meeste doelen om te sparen is het ideaal om elke periode hetzelfde bedrag te sparen.

Tip 5. Werk uw uitgaven uit. Kijk goed en kritisch naar de administratie van uw uitgaven nadat een maand of twee zijn verstreken. U zult enkele uitgaven zien die u vanzelfsprekend achterwege kunt laten. Echter moet u enkele moeilijke beslissingen nemen, afhankelijk van het bedrag dat u moet sparen. Denk na over uw prioriteiten en bespaar zover dat kan. Bereken het bedrag dat die besparingen u per jaar opleveren en u zult gemotiveerd zijn om te letten op de centen.Plaats een reactie