Hoe recensie schrijven?


Hoe recensie schrijven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Lees het boek. Veel beoordeling schrijvers denken dat ze dit niet hoeven te doen, maar het is het niet waard. Indien nodig lees dan ook iets over het boek. Als het boek een context nodig heeft, lees dan iets over de geschiedenis van de omgeving of van de schrijver.

Stap 2. Verzamel enkele idee├źn. In plaats van gewoon te gaan zitten en tegen jezelf te zeggen om te beginnen schrijven, neem de tijd om de boel op de rit te krijgen. Wacht een dag en denk over het boek na alvorens je de beoordeling schrijft. Zie wat je bij blijft als goede en slechte delen. Maak een lijst wat jou aansprak en wat niet. Hou je publiek in gedachten. Het kan best dat dingen die jij leuk vond niet leuk zijn voor hen, en als jij jou publiek goed kent, kan je iets aanraden dat jij daarom niet echt leuk vond.

Stap 3. Begin te schrijven. Schrijf niet onmiddellijk de hele beoordeling, maar schrijf enkele zinnen. Probeer het op een heel simpele, korte paragraaf van 3 zinnen te houden. Een overzicht van het boek is nodig voor een beoordeling, maar je wilt niet dat het de helft van de beoordeling beslaat! Schrijf een beschrijving of schrijf een begin en slot. Probeer in 1 zin te zeggen wat je het leukste of minst leuk aan het boek vond.

Stap 4. Schrijf het hoofddeel van de beoordeling. Nu dat je geest aan het werk is geraakt, schrijf het belangrijkste van de beoordeling. Schrijf enkele openingszinnen, ga dan verder naar het overzicht van de gebeurtenissen in het boek. Indien nodig, schrijf hierna dan kort over de context van het boek of de schrijver en waarom dat een rol speelt. Begin uiteindelijk met wat een rol speelt: wat je ervan dacht. Identificeer wat goed en slecht was, maar belangrijker, vertel het publiek ook waarom. Vertel het publiek of jij het boek aanbeveelt of niet.

Stap 5. Maak een overzicht met flapteksten. Een modern publiek, vooral online, houd van beknopte informatie samengebracht tot simpele zinnen. Je beoordeling is beter verkoopbaar als je flapteksten schrijft in plaats van het aan de uitgever te laten doen. Geef enkele punten met pros en con en eindig met, aanrader of geen aanrader.Plaats een reactie