Hoe moet ik presenteren?


Hoe moet ik presenteren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Bereid het mondelinge gedeelte van je presentatie goed op voorhand voor zodat jij jezelf de tijd geeft om te oefenen. Maak een korte beschrijving voor ieder deel van je toespraak alvorens de hele toespraak neer te pennen. Wanneer je oefent, gebruik de korte beschrijving als referentie.

Tip 2. Oefen vroeg en vaak voor de klas presentatie. Je hersenen nemen heel vlug materiaal op, maar indien je het wat extra tijd geeft, rationaliseert het materiaal ook en zet het om in geheugen. Door je toespraak gedurende een week dagelijks op te zeggen, zal je ook je vasthoudendheid verhogen.

Tip 3. Kijk in de spiegel en spreek luidop. Een van de moeilijkste aspecten van in het publiek spreken is om je stem te laten overkomen. Indien je op een toon oefent die iedereen gemakkelijk kan horen, zal het ook gemakkelijker zijn om je presentatie op dat volume te geven.

Tip 4. Merk zenuwachtige gewoonten op en verbeter ze tijdens het oefenen. Aan je kledij peuteren, naar beneden kijken, met je vingers in je haar draaien en kauwgom zijn niet accepteer baar tijdens een presentatie. Stel je het klaslokaal voor en doe alsof je oogcontact maakt en tegen de studenten aan het praten bent.

Tip 5. Gebruik je rekwisieten om je presentatie te versterken. Jij bent de presentator; de rekwisieten spannen enkel de kroon. Oefen om je rekwisieten aan 1 kant van de klas te laten zien en dan de andere kant zodat de hele klas ze kan zien.

Tip 6. Rekruteer een live publiek voor je presentatie. De spiegel is een goed hulpmiddel, maar een echt publiek is beter. Eens je denkt genoeg geoefend te hebben om het aan je familie te laten zien, vraag hun dan om even tijd te nemen om naar je presentatie te luisteren en kritiek te geven.

Tip 7.Wanneer het jou beurt is sta recht op en stap vol zelfvertrouwen vooraan de klas. Glimlach en maak oogcontact met de leraar en studenten.Plaats een reactie