Hoe pap maken?


Hoe pap maken? Wij zochten het voor je uit:

Ingredienten
2 kwart pan
Maatbekers
Fijne havermout
Grote rooerlepel
Melk of room
Suiker of honing.

Instructies

Stap 1 Doe het afgemeten water in de pan. Gebruik 2 delen water en 1 deel fijne haverhout als de standaard verhouding voor het koken van havermoutpap. 1 kop water en ½ kop fijne havermout is een portie. Vermenigvuldig deze hoeveelheden met het aantal porties wat u wilt hebben.

Stap 2 Stooi de fijne havermout op het koude water, en roer goed met de lepel.

Stap 3 Zet de pan op de brander en zet de brandertemperatuur op het midden. Roer de pap gedurende het koken om aanbranden te voorkomen. Kook ongeveer 30 minuten, onder regelmatig roeren, totdat de pap dik en romig is.

Stap 4 Haal de pan van het vuur. Serveer de pap met melk of room en suiker of honing.



Plaats een reactie