Hoe muur schilderen?


Hoe muur schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Meet en markeer het gedeelte van de muur dat de muurschildering zal bedekken. Gebruik houtskool potloden voor het maken van lijnen of markeringen. Houtskool potloden zullen ook gebruikt worden om elementen van het schilderij te tekenen. (Houtskool wordt gebruikt omdat het chemisch passief is en het niet reageert met verf of kit.

Stap 2 Maskeer de gebieden van de muur die ongeschilderd zullen blijven, door gebruik te maken van de maskeertape van de schilder en plastic doek. Bedek gebieden op de vloer of de grond die ook beschermd moeten worden met plastic.

Stap 3 Verzegel de delen op de muur die de muurschildering zal bedekken met een universele grondverf voor muren. Gebruik een grote huisschilderkwast om de verf aan te brengen. Zorg ervoor dat de grondverf volledig is gedroogd volgens aanbeveling van de fabrikant.

Stap 4 Breng de gips van de acrylartiest aan op de opgedroogde laag grondverf, gebruikmakend van een grote huisverfkwast. Gips levert een stabiele grond waar verf goed op blijft zitten, zonder te verschrompelen, te scheuren of af te brokkelen. Zorg ervoor dat de gips volledig is gedroogd volgens aanbeveling van de fabrikant.

Stap 5 Schets of teken de beeldende elementen van je kunstwerk direct op het oppervlak met gips. Een optie is om een projector te gebruiken om kleine schetsjes, tekeningen, foto’s, dia’s en transparanten te projecteren die jij als beeldend element wil gebruiken. De plaatjes worden dan overgetrokken met houtskool potloden op het gips. Verwijder foutjes met kneedgum.

Stap 6 Mix de acrylverf met de gewenste tint of schaduw met het paletmes. Mix het meteen op het palet. Voeg een druppel acrylverf op de gemixte verf, en mix periodiek met een kunstenaarskwast totdat de verf een vloeiende, makkelijk aangebrachte samenhang is. Acrylverf is een sneldrogende verf. Gebruik brandspiritus als oplossingsmiddel om kwasten schoon te maken of verffouten te verwijderen.

Stap 7 Verf op de schildermix met de art penselen. Vul brede delen met effen kleuren eerst op om de hoofdvormen op te richten. Voeg gemengde verfkleuren –of tinten toe bovenop de effen kleuren om dimensie toe te voegen aan de vormen. Werk van de donkerste gebieden naar de lichtste door gebruik te maken van toongradaties. Beëindig de kleinere details als laatst. Wanneer de muurschildering voltooid is, laat je het een week drogen, en vervolgens voeg je een laag acrylmatte lak toe op het gehele oppervlak.Plaats een reactie