Hoe muesli maken?
Hoe muesli maken? Wij zochten het voor je uit:
Ingrediënten:
1/3 kop bakolie, ½ kop honing (of ahornsiroop), aluminiumfolie, gedroogd fruit, ½ kop gepelde zonnebloempitjes, ½ kop grof gehakte geschaafde of gesneden amandelen (of gehakte pinda’s), een bakpan, ½ kop gevlokte kokosnoten, mixkommetjes, 2 koppen haver, dienbladen, ¼ kop sesamzaad.
Instructies:
Stap 1 Voorverhit de oven tot 150 graden Celsius.
Stap 2 Combineer havermout, kokosnoot, amandelen (of pinda’s), zonnebloempitjes en sesamzaadjes in een mixkom.
Stap 3 Voeg de honing (of siroop) en olie toe. Roer goed.
Stap 4 Verspreid de havermix gelijk in een ingevette 40x25x3 centimeter bakpan.
Stap 5 Bak 30-35 minuten of totdat het lichtjes gebruind is. Roer de mix eenmaal nadat het zo’n 20 minuten heeft gebakken.
Stap 6 Verwijder de havermix uit de oven. Stop de havermix meteen op een vierkant stuk folie.
Stap 7 Koel het en breek het in stukken.
Stap 8 Bedek het goed en bewaar het voor maximaal twee weken op kamertemperatuur.