Hoe moet ik omgaan met stress?


Hoe moet ik omgaan met stress? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Gebruik basis technieken om met stress om te gaan. Neem de tijd om je te ontspannen, haal diep adem en laat de stress van je afvallen.

Tip 2. Doe regelmatig aan sport. Sport geeft endorfine vrij, hierdoor voel jij je blijer en gezonder. Je kan ook negatieve gevoelens en boosheid van je af zetten.

Tip 3. Bekijk de situatie. Kijk of je een manier vind om de stress te verminderen. Geef een gedeelte van het werk aan iemand anders. Vraag om hulp.

Tip 4. Maak tijd voor jezelf. Indien je enkel maar werkt, zal je andere delen van jezelf verliezen. Neem een pauze en doe iets leuks. Je zal merken dat je meer energie hebt wanneer je terug aan de slag gaat.

Tip 5. Wees realistisch. Doe enkel wat je kan. Indien je werk mee naar huis neemt iedere dag, doe je echt teveel. Werk is maar een deel van je leven. Maak tijd voor andere dingen. Wees in controle over je leven. Je hebt een gezond evenwicht nodig tussen werk en je privé leven.

Tip 6. Praat met anderen. Communiceer met collega’s en andere mensen in je leven. Praten verminderd de stress; soms kunnen andere mensen oplossingen bieden waar jezelf nog niet aan gedacht had.

Tip 7. Ga op verstandige manier om met opstokers en negatieve collega’s. Je wil niet dat het gedrag van anderen onnodige stress aan je leven toevoegt.Plaats een reactie